Skip to main content

Poistoilman lämmöntalteenotto (LTO)

Vuosina 1965–2003 rakennetuissa kerrostaloissa on yleensä koneellinen poistoilmanvaihto. Tämä tarkoittaa, että asunnoista ja sosiaalitiloista poistetaan koneellisesti ilmaa. Asunnossa sijaitsevat poistoilmaventtiilit on kytketty peltikanavilla tai hormeilla katolla olevaan huippuimuriin. Tuloilmaa otetaan postiluukuista, oviraoista, raitisilmaventtiileistä (ikkunoiden läheisyydessä) tai muulla vastaavalla tavalla talon rakenteiden läpi asuntoon. Tämä tuloilma lämmitetään asunnoissa sijaitsevilla pattereilla noin +24 °C asteiseksi. Lämmityskustannuksista noin 36–46 %* menee tämän ilman lämmittämiseen (*VTT, Kiinteistöliitto). Nykyisillä energiahinnoilla tämän suuruinen hukkaenergia tulee hyvin kalliiksi.

Jos asuinkerrostalo on rakennettu ennen vuotta 1960, on se todennäköisesti varustettu painovoimaisella ilmanvaihdolla. Käytännössä ratkaisu on samankaltainen kuin koneellinen poistoilmanvaihto, paitsi että katolla EI OLE huippuimuria. Tällaisessa tilanteessa LTO-yksikkö voidaan asentaa esimerkiksi muun suuremman remontin yhteydessä.

LTO-yksikön asennuksella on usein mahdollista saada kymmenien prosenttien säästö lämmityskuluissa – olipa kiinteistö vanhempaa tai uudempaa tuotantoa.

Tämä järjestelmä sopii hyvin kaukolämmön rinnalle energiantehokkuutta haettaessa. Järjestelmän asennuksen jälkeen on mitattu jopa 45 % säästö lämmityskuluissa, kun on voitu laskea kaukolämmön sopimustehoa järjestelmän käyttöönoton jälkeen.

Nykyaikaisten kiinteistölämpöpumppujen levylämmönvaihtimet ovat erittäin hienojakoisia ja järjestelmän lämmönsiirto-ominaisuuksien pitämiseksi tavoitetasolla, suosittelemme kemikaalittoman Elysator-vedenkäsittelyjärjestelmän asentamista jokaiseen kohteeseen.

Laitteiston valitsemme ja mitoitamme tapauskohtaisesti alan johtavien valmistajien tuotteista. Valinnassa painotamme myös jälkihuollon ja varaosien saatavuutta sekä kyseisen valmistajan palvelun kokonaistoimivuutta – tämä näkyy suoraan laadussa asiakkaallemme.

Tutustu lisää osoitteessa www.economizer.fi

Toimialue: Varsinais-Suomi, pääkaupunkiseutu, Etelä-Suomi, Suur-Savo

Ota yhteyttä!

044 3000 501
timo@alti-systems.fi

Pikayhteydenottopyyntö